tiistaina

Näkymän Avajaiset










Näymän avajaiset saivat osakseen mitä kauneimman ja myös hyvin lämpimän kesäpäivän. Ihmisiä ja varsinkin lapsiperheitä oli hyvin liikenteessä.

Olimme tehneet jo sound checkin kahdelta ja kaikki pelasi hyvin.

Tämän vuotinen taiteellinen ohjaajamme Pekka Ruuska avasi tilaisuuden ruotsalaisen Klippans torvisoittokunnan soiton jälkeen. Klippans toi heti alkuun juhlavan tunnun.

Kaikki taiteilijat esiteltiin ja kukitettiin. Saimme myös kertoa haastattelijan välityksellä hieman töistämme. Mitä ne merkitesevät ja mm. mistä materiaalista työ on tehty. Sain kertoa 'Voiton merkistä' ja ' Akaan Majakasta' onnellisena ja tyytyväisenä. Teijo Kokko (kuvassa) oli myös onnellisessa tilanteessa, sillä hän on ollut Näkymässä mukana kaikki kahdeksan kertaa.

Kulttuuriministerin, Stefan Wallinin, tervehdyksen luki Timo Rajala.

Trio Impropauttien esiintymisen jälkeen oli lasten Jippii-kuoron 'Melonien' vuoro. Suurin osa katsojista oli lähtenyt jo katselemaan teoksia, mutta se ei pikkuisten intoa lannistanut. Keltaiset paidat päällä he lauloivat 'Majakaksi maailman', eli kappaleen, jonka tuloksena syntyi Akaan Majakka.

Viimeinen esitys oli 'Voiton merkki' teokseen liittyvä laulu 'Jeesus voittanut on'. Esitimme sen lavalta äänentoiston takia. Kahdessa muussakin teoksessa oli työhön liittyvä performanssi, mutta ne esitettiin töiden luona.